Even voorstellen:

Mijn naam is Esmeralda de Leeuw-Kuiper. En ik ben sinds 2006 getrouwd met mijn steun en toeverlaat Justin. In 2008 werden wij de trotse ouders van onze zoon Collin en in 2011 werd ons geluk helemaal compleet toen we nog een zoon kregen, Jason. Werken met kinderen is een rode draad in mijn leven. Mijn bijbaantje was altijd oppassen en hier heb ik uiteindelijk mijn werk van gemaakt, ik ben 15 jaar gastouder geweest.

Onze eerste zoon Collin werd geboren met 35 weken en moest nog een week in het ziekenhuis blijven voordat we hem mee naar huis mochten nemen. Onze tweede zoon Jason verbleef ook een paar dagen in het ziekenhuis toen hij zeven weken oud was. Hoewel je kindje de beste zorg krijgt wanneer hij in het ziekenhuis ligt, sta je als moeder toch aan de zijlijn. Hierdoor heeft het wat langer geduurd voordat ik met beide kinderen de hechte band kreeg die eigenlijk zo normaal en wenselijk is.

Toen kwam Tineke Bos op mijn pad. Zij heeft jarenlange ervaring met het masseren van baby’s en dan vooral prematuren. Ze heeft hier ook speciale massagetechnieken voor ontwikkeld.

Tijdens deze opleiding leerde ik hoe ontzettend belangrijk het is om (huid)contact te hebben met je baby. Op deze manier kun je je kindje het vertrouwen in zichzelf geven. En ontstaat er een prachtige stevige band tussen jullie.

Inmiddels heb ik meerdere massagecursussen voor kinderen gevolgd en kan ik niet alleen baby's maar ook kinderen tot een jaar of twaalf heerlijk masseren. 

Het is zo ontzettend mooi om samen bezig te zijn, en dat op zo’n pure manier, via baby- en kindermassage. Ik wil dit graag leren aan andere moeders – en vaders – die ook op een bijzondere manier contact willen maken met hun kindje.

Wie weet ontmoeten we elkaar gauw.

Warme groet,

Esmeralda de Leeuw-Kuiper

 

Neem ook een kijkje op mijn andere website www.deprikkelpraktijk.nl. Hier staat informatie over interessante workshops voor ouders met hooggevoelige kinderen. Maar ook voor ouders die graag meer willen leren over de emoties van hun kinderen.