Cursus Babymassage

Babymassage is voor baby’s vanaf een week of zes totdat ze ongeveer drie maanden oud zijn. Veel kindjes gaan rond deze tijd proberen te rollen en hebben dan geen rust meer voor een massage. Wanneer je kindje gewent is aan de massage, zal deze – wanneer het weer de rust heeft gevonden nadat het kan kruipen – de massage later ook prettig vinden! Je kunt kindjes tot heel lang blijven masseren, eigenlijk totdat ze zelf aangeven dat ze het niet meer willen.

Tijdens de cursus leer je hoe er -door middel van massage en gerichte aandacht- een intens en liefdevol contact kan ontstaan. In dit contact kan de baby een vertrouwen ontwikkelen in zichzelf en de wereld om zich heen.

De essentie van Babymassage kan in vier of vijf lessen van ongeveer 20 tot maximaal 30 minuten geleerd worden. Wanneer dit wenselijk is kunnen er altijd meer of minder sessies afgesproken worden.

Individueel

Tijdens de privé cursus Babymassage bij jou thuis is alle aandacht voor jou en je kind. Door individueel les te geven, kan ik een stukje maatwerk leveren. De massage wordt geheel aangepast op de behoefte en wensen van jouw kind.

Het voordeel van lessen aan huis, is dat je kindje in zijn vertrouwde omgeving blijft. Dit is zeker aan te raden voor overprikkelde- en/of gevoelige baby’s of kinderen (dit is vaak het geval bij bijvoorbeeld prematuur geboren baby’s) . De dagen en tijden zijn in overleg in te plannen, zowel overdag als in de avond, wanneer het jou uitkomt. 

Groepscursus

Wanneer er vraag naar is, zal er een groepscursus worden gestart. Denk bijvoorbeeld aan een Babymassage samen met je vriendin(en). De groep zal echter uit maximaal vier baby’s bestaan zodat er per baby gewoon nog maatwerk kan worden geleverd.

 

Massage vervangt geen arts of therapeut. In geval van twijfel over de gezondheid zal ik altijd adviseren een arts of therapeut te raadplegen.