Happy Kids Massage staat voor een liefdevolle, respectvolle, gewenste aanraking die met aandacht over de kleding heen gegeven wordt. Wanneer je met positieve aandacht de happy kids massage geeft, dan zorgt het lichaam voor de aanmaak van gelukshormonen. Deze gelukshormonen hebben allemaal positieve eigenschappen, waardoor:

- kinderen meer zelfvertrouwen krijgen

- kinderen een beter lichaamsbesef krijgen

- kinderen leren hun grenzen te herkennen

- kinderen leren hun grenzen aan te geven

 

Ook zorgt de happy kids massage voor:

- onderlinge verbondenheid in de klas

- vermindert pestgedrag in de klas

- de sociale ontwikkeling van kinderen

- betere focus in de klas 

 

De happy kids massage bestaat uit 20 basisgrepen die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Ook bieden we ontspanningsoefeningen en meditaties aan. De grepen zijn onderverdeeld in leuke en herkenbare thema's zoals het weer, dieren, vormen, cijfers en algemene symbolen zoals bijvoorbeeld een hart en een bloem. De happy kids massage wordt over de kleding heen gegeven, eventueel in combinatie met een leuk massageverhaal of kriebelliedje. 

Deze manier van masseren is juist goed toe te passen in de klas of op het kinderdagverblijf en als gastouder kun je deze technieken ook op leuke manieren inzetten. 

Wat leer je tijdens de training:

je krijgt informatie en uitleg over het effect van kindermassage

- Uitleg over de grepen welke we ook gaan oefenen 

- De vele toepassingsmogelijkheden van de massagekaarten in de klas

 

Kriebelbox

Een leuke toevoeging voor de kleuterklassen en gastouders en kinderdagverblijven is de kriebelbox. Dit is een leuke en speelse manier om kinderen te leren omgaan met aanrakingen. Door leuke voorwerpen uit de kriebelbox leren ze verschillende vormen van aanraking op hun eigen huid. Zo gaan ze bijvoorbeeld het verschil ontdekken tussen het gevoel van een penseel op je huid of een schuursponsje. 

Tijdens deze workshop leer je hoe je de materialen uit de kriebelbox binnen je werk in kan zetten, en ga je aan de slag met de Happy kids massage grepen.

Na de workshop kun je het kind een korte massage geven volgens de Happy kids massage methode.
Je maakt hierbij gebruik van massage liedjes, gedichtjes, verhalen en de materialen uit de kriebel box.

Voordelen van het werken met de kriebel box:

* Tactiele huidstimulatie
* Beter lichaamsbesef
* Verschil voelen tussen warm/koud , hard /zacht, ruw/glad et cetera. 

 

De Happy kids massage is niet alleen leuk om in de klas of op het kinderdagverblijf te doen, ook voor gastouders is het heel leuk om met de kinderen te doen. Maar ook voor ouders is het een leuke manier om ontspannen met je kind bezig te zijn!  Je kunt deze workshop met je eigen gezin volgen, maar je kunt ook gezellig met wat vriendinnen aan de slag tijdens de workshop! Informeer naar de mogelijkheden. 

Dit is een van de fijne en makkelijke 

oefeningen om te ontspannen.