Cursus kindermassage

Bij kindermassage gaat het om zachte en ontspannende aanraking. Kindermassage zorgt ervoor kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen. Wanneer kinderen regelmatig worden gemasseerd slapen ze beter, zijn ze productiever en minder agressief. Aanraken is namelijk een van de belangrijkste levensbehoeften van de mens. Onvoldoende aanraking kan leiden tot onrust, angst en leerproblemen. Na een regelmatige massage zal het kind zich beter in zijn vel gaan voelen. Uiteraard is ieder kind anders en is het effect van massage bij iedereen anders. Hier let ik tijdens de massage nauwkeurig op. Ik masseer alleen met toestemming van het kind en let ook op lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Mocht de massage niet als fijn worden ervaren, dan stoppen we ermee. Tijdens de gehele massage vertel ik wat ik aan het doen ben en waar ik het kind ga aanraken. 

Ik kom lekker naar jouw huis zodat je kindje zich heerlijk kan ontspannen in zijn eigen veilige omgeving. Ik leer jou de technieken in 4 of 5 lessen van ongeveer 30 minuten. Dit is afhankelijk hoe het per les gaat (wanneer blijkt dat je kind er toch geen zin in heeft, stoppen we ermee want het moet juist een plezierige ervaring zijn en maken we een nieuwe afspraak. Of wanneer het juist heel lekker gaat, kunnen we misschien in 1 les wel meerdere technieken leren. Het is belangrijk om te kijken hoe het kindje erop reageert en vandaar uit verder te werken). 

Deze massage kan gegeven/ geleerd worden vanaf ongeveer twee jaar totdat je kind wel 12 jaar oud is. Mocht je het als ouder niet zelf willen leren, is dit natuurlijk ook geen probleem. Dan masseer ik je kind lekker en misschien wel wat vaker wanneer die behoefte er is. 

 

Massage vervangt geen arts of therapeut. In geval van twijfel over de gezondheid zal ik altijd adviseren een arts of therapeut te raadplegen.