Cursus babymassage

Babymassage is voor baby’s vanaf een week of zes totdat ze ongeveer zes maanden oud zijn. Veel kindjes gaan rond deze tijd proberen te kruipen en hebben dan geen rust meer voor een massage. Wanneer je kindje gewent is aan de massage, zal deze – wanneer het weer de rust heeft gevonden nadat het kan kruipen – de massage later ook prettig vinden! Je kunt kindjes tot heel lang blijven masseren, eigenlijk totdat ze zelf aangeven dat ze het niet meer willen.

Tijdens de cursus leer je hoe er -door middel van massage en gerichte aandacht- een intens en liefdevol contact kan ontstaan. In dit contact kan de baby een vertrouwen ontwikkelen in zichzelf en de wereld om zich heen.

De cursus is inclusief handboek met technieken.

De essentie van baby- en kindermassage kan in vier of vijf lessen geleerd worden. Wanneer dit wenselijk is kunnen er altijd meer of minder sessies afgesproken worden.

Individueel

Tijdens de privé cursus babymassage bij jou thuis is alle aandacht voor jou en je kind. Door individueel les te geven, kan ik een stukje maatwerk leveren. De massage wordt geheel aangepast op de behoefte en wensen van jouw kind.

Het voordeel van lessen aan huis, is dat je kindje in zijn vertrouwde omgeving blijft. Dit is zeker aan te raden voor overprikkelde- en/of gevoelige baby’s of kinderen (dit is vaak het geval bij bijvoorbeeld prematuur geboren baby’s) . De dagen en tijden zijn in overleg in te plannen, zowel overdag als in de avond.

Groepscursus

Wanneer er vraag naar is, zal er een groepscursus worden gestart. Denk bijvoorbeeld aan een babymassage samen met je vriendin(en). De groep zal echter uit maximaal vier baby’s bestaan zodat er per baby gewoon nog maatwerk kan worden geleverd.

Massage vervangt geen arts of therapeut. In geval van twijfel over de gezondheid zal ik altijd adviseren een arts of therapeut te raadplegen.

 

Cursus kindermassage

Bij kindermassage gaat het om zachte en ontspannende aanraking. kindermassage zorgt ervoor kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen. Wanneer kinderen regelmatig worden gemasseerd slapen ze beter, zijn ze productiever en minder agressief. Aanraken is namelijk een van de belangrijkste levensbehoeften van de mens. Onvoldoende aanraking kan leiden tot onrust, angst en leerproblemen. Na een regelmatige massage zal het kind zich beter in zijn vel gaan voelen. Uiteraard is ieder kind anders en is het effect van massage bij iedereen anders. Hier let ik tijdens de massage nauwkeurig op. Ik masseer alleen met toestemming van het kind en let ook op lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Mocht de massage niet als fijn worden ervaren, dan stoppen we ermee. Tijdens de gehele massage vertel ik wat ik aan het doen ben en waar ik het kind ga aanraken.